Δωρεάν Νομική Βοήθεια από νέους δικηγόρους για νέους ανθρώπους

ΠΑΤΡΑ   2/3/2018

Υπογράφηκε σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του  Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με την οποία ανήλικοι και νέοι μέχρι 35 ετών που ανήκουν σε κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες, θα μπορούν να έχουν δωρεάν νομική προστασία και βοήθεια από νέους δικηγόρους. Το Πρόγραμμα καλύπτει εξ ολοκλήρου ΑΜΕΣΗ νομική συνδρομή για παράσταση στο δικαστήριο και για εξωδικαστικές ενέργειες.

Οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρωτοκολλούνται και εξετάζονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών, με τη σειρά υποβολής τους, μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων για το έτος πιστώσεων.

Ειδικότερα, στη σύμβαση συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Αθανασίου Ζούπα και του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσόν των δέκα χιλιάδων, ενώ η σύμβαση που τέθηκε σε ισχύ από  31 Ιανουαρίου 2018 θα ισχύσει έως τις 31/12/2018. Υπεύθυνος του προγράμματος για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι το μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Γεώργιος Γιαπρακάς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ