Ανακοίνωση Δ.Σ. Πατρών για το θάνατο της συναδέλφου Ebru Timtik στην Τουρκία μετά από απεργία πείνας

Πάτρα, 3/9/2020

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του για τον μαρτυρικό θάνατο της συναδέλφου μας Δικηγόρου Ebru Timtik, στις 27-8-2020 στην Τουρκία, μετά από μακρόχρονη απεργία πείνας με αίτημά της μια δίκαιη δίκη.

Ο εκφοβισμός και η τιμωρία των Δικηγόρων, επειδή υπερασπίζονται δικαιώματα των πολιτών, δεν συνάδει σε ευνομούμενες και δημοκρατικές πολιτείες. Κοινωνίες, με τρομοκρατημένους δικηγόρους, είναι συνυφασμένες με την απολυταρχία και τον σκοταδισμό.

Οι Δικηγόροι που ορθώνουν το ανάστημά τους σε αυτές τις περιπτώσεις αξίζουν τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων.

Υποκλινόμαστε στην απόφαση της συναδέλφου μας, η οποία δεν δίστασε και δεν υπέκυψε στους εκφοβισμούς και στην τρομοκράτησή της από το καθεστώς Ερντογάν. Θεώρησε υπέρτερο αγαθό το δικαίωμα για μια δίκαιη δίκη από την ίδια της τη ζωή και δεν παρεξέκλινε από τις αρχές της, μέχρι την τελική πτώση της.

Θυσιάστηκε για να ωφεληθεί όλη η ανθρωπότητα. Γιατί η ανθρωπότητα κέρδισε από τον Μαχάτμα Γκάντι και τον Νέλσον Μαντέλα και όχι από τους τιμωρούς και τους διώκτες τους. Σε αυτόν τον κατάλογο προστέθηκε προχθές και η Ebru Timtik.

Εμείς οι Δικηγόροι οφείλουμε να αναδεικνύουμε αυτούς τους ανθρώπους που τιμούν τον κλάδο μας και προσπαθούν να αφυπνίσουν τις ναρκωμένες κοινωνίες με την θυσία τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται για τον άλλο φυλακισμένο δικηγόρο Aytak Unsal, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Ζητούμε από τον Σύλλογο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) να συνεχίσει και εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Aytak Unsal για μια δίκαιη δίκη.

Εκ του Συλλόγου

Login to post comments
back to top