Βασίλης Γαλανόπουλος

Βασίλης Γαλανόπουλος

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Website URL:

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ PORTAL OLOMELEIA ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΡΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι τέθηκε σε λειτουργία και για τους δικηγόρους Πατρών η ειδική εφαρμογή του portal.olomeleia.gr, στην οποία οι δικηγόροι θα αναρτούν τις ένορκες βεβαιώσεις που  γίνονται ενώπιον τους και από την οποία (εφαρμογή) θα λαμβάνονται αντίγραφα με την εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα και χρονοσφραγίδα του Συλλόγου μας.

Ειδικότερα:

• Η ανάρτηση των σκαναρισμένων ενόρκων βεβαιώσεων θα γίνεται στο portal.olomeleia.gr, στο πεδίο «Ένορκες Βεβαιώσεις» -> «Ανάρτηση», αφού ο δικηγόρος εισέλθει στο σύστημα με τους προσωπικούς του κωδικούς.

• Η λήψη αντιγράφων των αναρτηθεισών ενόρκων βεβαιώσεων από τον δικηγόρο ενώπιον του οποίου ελήφθησαν θα γίνεται από πεδίο «Ένορκες Βεβαιώσεις» -> «Λήψη Αντιγράφων»

• Κάθε δικηγόρος θα μπορεί να βλέπει συγκεντρωτικά το σύνολο των ενόρκων βεβαιώσεων που έχει αναρτήσει και που έχει προσκομίσει σε πρωτότυπο στο Σύλλογο στο πεδίο «Ένορκες Βεβαιώσεις» -> «Λίστα»

• Στο πεδίο «Ένορκες Βεβαιώσεις» -> «Αναζήτηση» οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων θα μπορούν να αναζητήσουν και να μεταφορτώσουν (κατεβάσουν) ληφθείσες ένορκες βεβαιώσεις, με αναφορά του οικείου δικαστηρίου, του ΓΑΚ και του έτους κατάθεσης του σχετικού δικογράφου, καθώς και του ονοματεπωνύμου του ενόρκως καταθέσαντος.

• Τέλος, το σύστημα θα ενημερώνει τον Δικηγόρο στην περίπτωση που δεν προσκομίσει το πρωτότυπο της αναρτηθείσας ένορκης βεβαίωσης στον Σύλλογο εντός 5 ημερών.

Βλ. επισυναπτόμενο χρήσιμες οδηγίες για την λήψη ενόρκων βεβαιώσεων από δικηγόρους

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

Παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7

10180 Αθήνα

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.:2103332644

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

 

Δελτίο Τύπου

 

Παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019

Το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.

Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων

Υπενθυμίζεται ότι:

- Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

- Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

- Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

- Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

 

Έναρξη μαθημάτων υποψηφίων δικηγόρων Α΄ εξεταστικής περιόδου 2020

Τετάρτη 17/6/2020

 

Ποινικό Δίκαιο (Παναγιώτης Μεταξάς)  και ώρα 14.30 - 16.30

 

Δημόσιο Δίκαιο (Παναγιώτης Τσακανίκας) και ώρα 17.30

 

Τόπος: Βιβλιοθήκη ΔΣΠ (Φιλοποίμενος 24, β΄όροφος)

 

 

Εκ του Συλλόγου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Α΄ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

 

A ΄Εξεταστικής Περιόδου  2 0 2 0

 

(για ασκούμενους δικηγόρους που θα έχουν συμπληρώσει άσκηση δεκαοκτώ μηνών μέχρι την τελευταία ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, δηλαδή μέχρι τις 26.07.2020).                                                     

Τα δικαιολογητικά ασκουμένων για τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις  υποψηφίων δικηγόρων A΄ εξεταστικής περιόδου 2020 πρέπει να κατατεθούν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 16/07/2020 στην κ. Ντίνα Φωτοπούλου γρ. Νο 71Α, τηλ. 2610-324328.

 1. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή του υποψηφίου στο διαγωνισμό, στην οποία θα δηλώνεται ότι: «δεν εμπίπτω στις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του «Κώδικα Δικηγόρων» (με επικολλημένο 3,00 € Μεγαρόσημο)

 2. Πιστοποιητικό άσκησης (Εκδίδεται από το Σύλλογο)

α)  Αίτηση του ασκούμενου προς τον Δ.Σ. για την έκδοση του ανωτέρω πιστοποιητικού,

β) Βεβαίωση του δικηγόρου ότι ασκήθηκε συνεχώς και ανελλιπώς κατά το από της εγγραφής του μέχρι σήμερα χρονικό διάστημα,

γ) Παράβολο 5 € από το γραφείο του Συλλόγου Νο 36 και

δ) Μεγαρόσημο 2,00 €

3. Φωτοαντίγραφο Πανεπιστημιακού πτυχίου ή ανάλογο πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου (δεν απαιτείται επικύρωση)

4. Ηλεκτρονικό παράβολο ποσού εξήντα πέντε (65) ευρώ ή, εάν ο υποψήφιος συμμετείχε σε προηγούμενη εξέταση και απερρίφθη, ποσού τριάντα (30) ευρώ, (κωδικός 7793 για τα 65 ευρώ και 8417 για τα 30 ευρώ αντίστοιχα). Υπάρχει δυνατότητα καταβολής και με διπλότυπο είσπραξης τύπου Α΄ από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, των ως άνω ποσών που θα πιστωθούν στον ΚΑΕ 1450189001 «Παράβολο από κάθε αιτία». Στο διπλότυπο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου και η αιτιολογία «Συμμετοχή στις εξετάσεις υποψήφιων δικηγόρων A΄ περιόδου 2020». Επισημαίνεται ότι, γίνονται δεκτά μόνο τα με τον ανωτέρω τρόπο εκδοθέντα αποδεικτικά πληρωμής.

5. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (δεν απαιτείται επικύρωση)

Subscribe to this RSS feed