Administrator

Administrator

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοίνωση αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Λ.Ε.Δ.Ε. (03/06/2018)

Σας γνωρίζουμε ότι την 3/6/2018 συνήλθε σε τακτική κατ’ έτος συνεδρίαση η Γενική Συνέλευση των μελών του Λ.Ε.Δ.Ε., η οποία μεταξύ άλλων, έλαβε αποφάσεις και για τα ακόλουθα:

Νέα μέλη- Εισφορά εγγραφής

(α) Τα νέα μέλη που θα εγγραφούν για πρώτη φορά στο Λ.Ε.Δ.Ε., μετά την 1/6/2018 και  εντός 5ετίας από την ημερομηνία ορκωμοσίας τους, θα τύχουν προνομίων ως εξής:

 • Μηδενική καταβολή συνδρομών για 3 έτη
 • Μηδενική  εισφορά εγγραφής
 • Πλήρης χορήγηση των ενισχύσεων του Λ.Ε.Δ.Ε., σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού

(Θα καταβάλλουν κανονικά την εισφορά της ΚΥΑ 61247/15 μέσω των γραμματίων  προκαταβολής εισφορών)

(β) Τα μέλη που θα εγγραφούν για πρώτη φορά, μετά την συμπλήρωση 5ετίας  από την ορκωμοσία τους, θα καταβάλλουν εισφορά εγγραφής 20,00 ευρώ εφάπαξ.

(γ) Τα μέλη που έχουν διαγραφεί από τον Λ.Ε.Δ.Ε. και επιθυμούν την επανεγγραφή τους, θα καταβάλλουν μηδενική εισφορά εγγραφής

 

Τακτική ετήσια συνδρομή

Για το έτος 2018, ορίσθηκε στο ποσό των 418,00 ευρώ

Για το έτος 2019, ορίσθηκε στο ποσό των 428,00 ευρώ

Για το έτος 2020, ορίσθηκε στο ποσό των 438,00 ευρώ

Η τακτική ετήσια συνδρομή ήταν σταθερή από 5/4/2014 στο ποσό των 408,00 ευρώ και  η  αύξηση ανέρχεται σε ποσοστό 2,5% περίπου ανά έτος

 

Εισφορά της ΚΥΑ 61247/2015

Για τα έτη 2018, 2019, 2020 θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται η επιδότηση των ετησίων συνδρομών από τα ποσά της αλληλεγγύης που θα καταβάλλουν τα μέλη μέσω των γραμματίων προκαταβολής εισφορών.

Το ποσό της καταβληθείσης αλληλεγγύης, κατά έτος, θα είναι ισόποσο της τακτικής συνδρομής στο Λ.Ε.Δ.Ε.

Το επί πλέον καταβληθέν ποσό (πλέον του διπλασίου της ετήσιας συνδρομής), θα επιστρέφεται στο μέλος, ως πιστωτικό υπόλοιπο, ή θα συμψηφίζεται με οφειλές του προηγουμένων ετών.

 

Οφειλές μελών από τακτικές συνδρομές

(α) Οι οφειλόμενες συνδρομές στο Λ.Ε.Δ.Ε., που αφορούν διάστημα πριν από την 1/9/2015 (ημερομηνία θέσπισης του νέου πόρου), θα μπορούν να καταβληθούν στο Λ.Ε.Δ.Ε. ως εξής:

 •  άτοκα, στην περίπτωση που καταβληθούν εφάπαξ
 •  με προνομιακό μειωμένο επιτόκιο (στο ½ του δικαιοπρακτικού), στην περίπτωση που καταβληθούν  με διακανονισμό σε δόσεις.

(β) Οι οφειλόμενες συνδρομές που αφορούν διάστημα 1/9/2015-31/12/2017, θα μπορούν να καταβληθούν στο Λ.Ε.Δ.Ε. ως εξής:

 •  άτοκα, στην περίπτωση που καταβληθούν μέχρι την 31/12/2019
 •  έντοκα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, στην περίπτωση που καταβληθούν μετά την 31/12/2019

(γ) Οι οφειλόμενες συνδρομές των μελών, εφόσον εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την καταβολή τους, θα αναζητούνται δικαστικά στην περίπτωση που θα κινδυνεύουν με παραγραφή.

 

Ενισχύσεις

Από 1/6/2018 καθιερώνεται νέα παροχή στα μέλη του Λ.Ε.Δ.Ε. «επίδομα εξωσωματικής γονιμοποίησης», το οποίο, θα χορηγείται στις γυναίκες-μέλη του Λ.Ε.Δ.Ε., ηλικίας 35-50 ετών που δεν έχουν λάβει επίδομα τοκετού και για μία μόνο φορά, με την υποβολή των απαραίτητων ιατρικών βεβαιώσεων που ορίζει ο Κανονισμός του Λ.Ε.Δ.Ε.

Το ποσό του «επιδόματος» αυτού θα ανέλθει στο ποσό των 1.000,00 ευρώ, (ισόποσο του επιδόματος τοκετού).

Πέραν τούτου, από 1/6/2018, οι υπόλοιπες ενισχύσεις που χορηγεί ο Λ.Ε.Δ.Ε. αναπροσαρμόζονται ως εξής:

 •  ΗΧΕ λόγω ασθενείας  50,00 ευρώ ημερησίως (αύξηση 25%).

Δεν χορηγείται αποζημίωση για τις ημέρες του Σαββατοκύριακου και Αργιών.

 •  Επίδομα τοκετού 1.000,00 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 20 ημέρες ΗΧΕ

Εφάπαξ χρηματική ενίσχυση συν/σης, ΜΟΑ και θανάτου, συνολικού ποσού 10.000 ευρώ για 23 έτη συμμετοχής στο Λ.Ε.Δ.Ε. και προσαύξηση ποσού 100 ευρώ για κάθε επί πλέον έτος συμμετοχής πέραν των 23 ετών.

Ψήφισμα του Δ.Σ.Πατρών για την εξαγγελθείσα «τριχοτόμηση» του Πρωτοδικείου Αθηνών

                
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ                                                             

Πάτρα, 8/6/2018

                                                   

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Π αναφορικά με την πρόσφατη εξαγγελία του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης για την «τριχοτόμηση» του Πρωτοδικείου Αθηνών και δη από το προσεχές Δικαστικό έτος, έλαβε την εξής ομόφωνη απόφαση :

Προϋπόθεση  για την επιτυχή υλοποίηση οποιασδήποτε αποφάσεως που επηρεάζει δομικά τις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης αποτελεί η προηγούμενη ολοκληρωμένη μελέτη, από άποψη στελέχωσης και υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και ο ουσιαστικός διάλογος μεταξύ όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων, ιδίως των Δικηγόρων και των Δικαστικών Λειτουργών.

Η πρόσφατη εξαγγελία του κ. Υπουργού, έγινε χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και  κυρίως χωρίς την άποψη των δικηγόρων της Αθήνας, που θα έπρεπε να έχουν τον πρώτο λόγο. Μέσω δημοψηφίσματος, που ορθώς εξήγγειλε ο Δ.Σ.Α, θα εκφράσουν τη θέση τους  για την «τριχοτόμηση» του Πρωτοδικείου Αθηνών και για αυτό η συμμετοχή τους θα πρέπει να είναι μαζική.

                                                                               

                                                 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΑΤΡΩΝ                        

Πάτρα, 7 Ιουνίου 2018

Αριθμ. Πρωτ.:   748

Όπως είναι γνωστό, στις 29/6/2018 λήγει η διόρθωση των αρχικών εγγραφών, που αφορά στα ακίνητα της αρμοδιότητας του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών του Δήμου Πατρέων. Από 30/6/2018 το κτηματολογικό γραφείο Πατρών γίνεται οριστικό και δεν θα επιτρέπεται πλέον καμία διόρθωση των κτηματολογικών εγγραφών.

Ενδεικτικά, από τις 30/6/2018 και μετά...

 • Όσα ακίνητα φαίνονται στο Ελληνικό Κτηματολόγιο «αγνώστου ιδιοκτήτη» θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή με αυτό τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο θα «υφαρπάσει» περιουσίες πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν προβεί μέχρι σήμερα στις διορθώσεις αυτές για διάφορους λόγους (κάτοικοι εξωτερικού, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας μόνοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας κ.λ.π.)
 • Όσα ακίνητα φαίνονται τώρα ως περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, λόγω του δήθεν Δασικού χαρακτήρα της έκτασης και αρκετοί συμπολίτες έχουν υποβάλει ένσταση, ακόμα και αν η ένστασή τους μελλοντικά γίνει δεκτή, θα χάσουν το ακίνητό τους, αφού αυτό με την οριστικοποίηση των εγγραφών θα περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο. Τούτο θα συμβεί ακόμα και αν στο δασικό χάρτη το ακίνητο δεν έχει χαρακτηριστεί ως δασικό και φέρεται στα κτηματολογικά φύλλα ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου λόγω της αρχικής δήλωσης ως δασικού.
 • Όσα ακίνητα δεν έχουν καταχωριστεί ακόμα στα κτηματολογικά φύλλα και κάποιος θέλει να ασκήσει αγωγή, στην περίπτωση που για την νομιμοποίησή του είναι απαραίτητη η καταχώριση του τίτλου του (π.χ. αποδοχή κληρονομίας) είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα έχει προλάβει να περάσει τον έλεγχο νομιμότητας, αφού σήμερα ελέγχονται οι πράξεις του Μαρτίου 2018 λόγω της αλλαγής του νομικού καθεστώτος στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» και δεν θα μπορεί να ασκήσει αγωγή νόμιμα.
 • Για όσα ακίνητα εκκρεμεί ο έλεγχος νομιμότητας καταχωρητέας πράξεως και για κάποιο λόγο απορριφθεί  η αίτηση καταχώρισης, ο ιδιοκτήτης του δεν θα μπορεί να διορθώσει το τυχόν σφάλμα για το οποίο αυτή απορρίφθηκε (και το οποίο μπορεί να οφείλεται και σε υπαιτιότητα του Κτηματολογίου), ούτε εξωδικαστικά ούτε δικαστικά.

Σε όλες τις παραπάνω ενδεικτικά αναφερόμενες περιπτώσεις και σε πλείστες όσες άλλες, δημιουργείται πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό  καθεστώς και οι πολίτες μπαίνουν σε απίστευτες περιπέτειες, για τις ιδιοκτησίες τους, τις οποίες δηλώνουν στο Ε9, πληρώνουν φόρους κ.λ.π.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η ανάγκη παράτασης των αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου στην παρούσα φάση, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους 2018, είναι παραπάνω από επιτακτική! Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών με μια σειρά ενεργειών (σχετική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό και αίτημα συνάντησης μαζί του, επικοινωνία με τους αρμοδίους του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ» και ενημέρωση των Μ.Μ.Ε.) έχει ζητήσει ήδη την παράταση των εγγραφών του Κτηματολογίου, χωρίς όμως, προς το παρόν, καμία θετική ανταπόκριση.

Όλοι οι τοπικοί φορείς της πόλης μας οφείλουμε να κινητοποιηθούμε δείχνοντας την ευαισθησία μας για ακόμα μια φορά για ένα φλέγον ζήτημα που άπτεται της αρμοδιότητάς μας. Μόνο από κοινού, πιέζοντας άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με ό,τι μέσο διαθέτει ο καθένας μας θα επιτύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την προστασία των συμπολιτών μας, οι οποίοι  διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με την απώλεια της περιουσίας τους και με ό,τι αρνητικό επακόλουθο μπορεί να επιφέρει αυτή!

 

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ                                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

 

ΠΡΟΣ

Τους κ. κ. Βουλευτές Αχαΐας

Ενταύθα

Αξιότιμοι κ. βουλευτές,

               Στις 29/6/2018 λήγει η διόρθωση των αρχικών εγγραφών, που αφορά στα ακίνητα της αρμοδιότητας του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών του Δήμου Πατρέων. Από τις 30/6/2018 το κτηματολογικό γραφείο Πατρών γίνεται οριστικό και δεν θα επιτρέπεται πλέον καμία διόρθωση των κτηματολογικών εγγραφών.

               Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών με σχετική επιστολή του τόσο στον αρμόδιο υπουργό, όσο και στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» (βλ. επισυναπτόμενο έγγραφο) έχει ζητήσει ήδη την παράταση των εγγραφών του Κτηματολογίου Πατρών, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους 2018, χωρίς όμως, προς το παρόν, καμία θετική ανταπόκριση.

               Με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, τα οποία θα θιγούν από την οριστικοποίηση στις 29/6/2018 των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών, σας καλούμε όπως συνδράμετε από τη θέση σας σ΄ αυτή την προσπάθεια.

                       

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ                                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ

 

Subscribe to this RSS feed