6ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) Πάτρα, 12 -13/ Απριλίου 2019 (ΕΓΓΡΑΦΕΣ)

 • Email

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

 

 Η Ενωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών (ΔΣΠ)

διοργανώνει το 6ο ετήσιο επιστημονικό Συνέδριό της στην Πάτρα, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2019

 

Η συμμετοχή όλων των Συνέδρων είναι δωρεάν.

 

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Σε όλους τους Συνέδρους θα χορηγηθεί ηλεκτρονικά το Βιβλίο (E-book) με τα επιστημονικά άρθρα επί των ομιλιών του 5ου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο τον Μάιο του 2018.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ (papers) ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Προτάσεις – ανακοινώσεις (papers) μπορούν να υποβάλλουν ΜΟΝΟ τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων ((Βλ. Διαδικασία εγγραφής μέλους στην ΕΕΔ παρακάτω), οι οποίες θα εμπίπτουν στις παρακάτω

Θεματικές Ενότητες:

 • Επίκαιρα ζητήματα Φορολογικού Δικαίου
 • Επίκαιρα ζητήματα Δημοσίων Συμβάσεων
 • Σχέσεις Kράτους – Eκκλησίας
 • Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
 • Κράτος δικαίου σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο
 • Ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (ΧΘΔΕΕ)
 • Διοικητική Δικαιοσύνη
 • Μειώσεις μισθών και συντάξεων: Πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, διοικητική συμμόρφωση 
 • ΑΣΕΠ, Σύνταγμα και Δίκαιο των Προσλήψεων
 • Επίκαιρα ζητήματα Δικαίου των Ο.Τ.Α.
 • Η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) στο Δημόσιο και στις τουριστικές επιχειρήσεις
 • Κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες και επίκαιρα ζητήματα Δικαίου του Περιβάλλοντος

 

Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν πρόταση, μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τον τίτλο και μια περίληψη της (έως 600 λέξεις) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνεδρίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Πληροφορίες: Παναγιώτης Καποτάς, δικηγόρος Πατρών,6945296943)

 

Η περίληψη θα συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία:

 • τίτλο του άρθρου,
 • όνομα και ιδιότητα συγγραφέα
 • λέξεις-κλειδιά (μέχρι πέντε)
 • τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση

 

Η επιλογή των προτάσεων-ανακοινώσεων (papers) και η γνωστοποίησή τους στους ενδιαφερομένους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019. 


Τα τελικά άρθρα επί των ανακοινώσεων που θα έχουν γίνει αποδεκτές (ως 7.000 λέξεις) θα πρέπει να έχουν σταλεί στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνεδρίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμπερίληψη των ομιλητών στο πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι η προηγούμενη αποστολή του τελικού άρθρου μέχρι την άνω ημερομηνία. 

 

Οι προφορικές ανακοινώσεις των ομιλητών, που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα διαρκούν μέχρι 12 λεπτά.

 

Τα εγκριθέντα άρθρα επί των ανακοινώσεων του Συνεδρίου θα δημοσιευτούν αποκλειστικά στο Εbook του Συνεδρίου και ορισμένα από αυτά και στο Επιστημονικό Περιοδικό της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ, www.publiclawjournal.com».

 

Ρητά αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η παρουσίαση των ανακοινώσεων και σε άλλο συνέδριο ή ημερίδα, πριν ή μετά το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοσιολόγων. Τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται η δημοσίευση των άρθρων επί των ομιλιών σε άλλο βιβλίο ή επιστημονικό περιοδικό ή ιστοσελίδα. Για την αναδημοσίευση (οπωσδήποτε μετά την δημοσίευση του βιβλίου πρακτικών του Συνεδρίου και στο Επιστημονικό Περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» με ρητή παραπομπή στο βιβλίο πρακτικών) απαιτείται ειδική άδεια του Προέδρου της επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου.


Για την μορφή των άρθρων επί των ομιλιών ισχύουν οι γενικές οδηγίες για τα άρθρα που αποστέλλονται προς δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ (βλ. www.publiclawjournal.com). 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕΔ

 

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με νομική προσωπικότητα. Η ιστοσελίδα της είναι η εξής: www.dimosiodikaio.gr. 

 

Διαθέτει σελίδα στο facebook και το twitter. Είναι η επιστημονική ένωση στην οποία συμμετέχουν Συνταγματολόγοι, Διοικητικολόγοι, Ευρωπαϊκολόγοι και Διοικητικοί Επιστήμονες και αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου.

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων αριθμεί περίπου 450 μέλη και είναι πάντα ανοικτή σε νέα μέλη. Προσκαλεί να γίνουν μέλη της (με ηλεκτρονική αίτηση στο www.info@dimosiodikaio.gr ή στο περιθώριο των εκδηλώσεων/σεμιναρίων του ΔΣΑ, του ΔΣΘ ή του ετήσιου Συνεδρίου και με ετήσια συνδρομή για το έτος 2019, 20 Ευρώ, που καταβάλλεται από τα μέλη στον Τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΕΔ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR64 01715580 006558126147166, BIC PIRBGRAA) Διοικητικούς Δικαστές, Καθηγητές Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Μέλη και Ειδικούς Επιστήμονες Ανεξαρτήτων Αρχών, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους και Δικηγόρους, Ασκούμενους Δικηγόρους, Νομικούς, Διοικητικούς Επιστήμονες, Πολιτικούς Επιστήμονες με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητική Επιστήμη). 


Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων κυκλοφορεί το τελευταίο διπλό (2 και 3/2018) τεύχος του ηλεκτρονικού, ελεύθερα προσβάσιμου, Επιστημονικού Περιοδικού Δημόσιο Δίκαιο (www.publiclawjournal.com) με 10 πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες, επίκαιρη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και βιβλιοπαρουσιάσεις. Εντός του Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί και το 4ο τεύχος του έτους 2018. 


Προσκαλούνται σταθερά τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) πρωτότυπες και αδημοσίευτες επιστημονικές μελέτες (ως 8000 λέξεις) και βιβλιοπαρουσιάσεις (ως 1500 λέξεις) προς δημοσίευση στο ηλεκτρονικό free access επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» (www.publiclawjournal.com). 

back to top