Administrator

Administrator

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μαθήματα ασκουμένων υποψηφίων δικηγόρων (Β΄εξεταστικής περιόδου 2018)

Πάτρα, 16/10/2018

 

   Την Τετάρτη 17/10/2018 θα γίνουν τα παρακάτω μαθήματα:

  - "Αστικό Δίκαιο" (Αθανάσιος Αμπατζής) και ώρα 13.00 μ.μ. - 15.00 μ.μ.

  - "Δημόσιο Δίκαιο" (Παναγιώτης Τσακανίκας) και ώρα 17.00 μ.μ. - 18.00 μ.μ.

  -  "Ποινικό Δίκαιο"  (Παναγιώτης Μεταξάς) και ώρα 18.30 μ.μ. - 19.30 μ.μ.

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου (Φιλοποίμενος 24, β΄όροφος)

Εκ του Συλλόγου

Απογευματινή φύλαξη παιδιών μελών ΔΣΠΑΤΡΩΝ 2018-2019

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία του Συλλόγου μας με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών («Μαγεμένο Δάσος» - οδός Βότση 37 και Μαιζώνος), που ανέλαβε την απογευματινή  φύλαξη παιδιών των μελών του Συλλόγου μας ηλικίας 4 έως 12 ετών. Το μηνιαίο κόστος - συμμετοχή ανά γονέα παραμένει το ίδιο με πέρυσι  (ποσό 15 ευρώ, προκαταβαλλόμενο στο λογιστήριο  του Συλλόγου μας, ανεξάρτητα πόσα παιδιά έχει ο κάθε γονέας, για τέσσερις ώρες εβδομαδιαίως  για κάθε παιδί, μεταξύ των απογευματινών ωρών 17.00’- 21.00’).

Τις ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία - την περίοδο του Πάσχα κλπ- θα μπορούν να μεταφερθούν οι ώρες τα πρωινά.

 

Για τη φύλαξη απαιτείται προηγούμενη συνεννόηση με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  ανά μήνα (τηλ. 2610242776)

Παρακαλείστε, οι  ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  μέχρι τέλος Οκτώβρη, προκειμένου να δηλώσετε τις ημέρες και ώρες που επιθυμείτε για το μήνα Νοέμβριο, καθώς το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1/11/2018. 

 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα λειτουργίας του Κέντρου. 

 

Εκ του Συλλόγου

Μάθημα ασκουμένων υποψηφίων δικηγόρων (Β΄εξεταστικής περιόδου 2018)- Δευτέρα 15/10/2018

Πάτρα, 15/10/2018

 

- Δευτέρα 15/10/2018 και ώρα 14.30 - 15.30 μ.μ.  "Εμπορικό Δίκαιο" (Κων/νος Λέων)

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη Βιβλιοθήκη του Συλλόγου (Φιλοποίμενος 24, β΄όροφος)

Εκ του Συλλόγου

Αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος- (Ζάκυνθος 12-14/10/2018)

Συνεδρίασε σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2018, στην Ζάκυνθο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό την προεδρία του Δημήτριου Βερβεσού, Πρόεδρου του ΔΣΑ, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεωργίου Σάρλη.

Την Ολομέλεια απασχόλησαν ιδιαίτερης βαρύτητας θέματα που αφορούν το δικηγορικό σώμα, μεταξύ των οποίων:

1. Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

2. Η υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης στις αστικές και εμπορικές διαφορές, μετά την έκδοση της υπ’ αριθμό 34/2018 απόφασηςτης διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

3. Η τροποποίηση του Κώδικα Δικηγόρων (ασυμβίβαστα, πειθαρχικές διατάξεις, άσκηση), ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

4.Η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην απονομή της Δικαιοσύνης (ejustice), έτσι ώστε να καταλαμβάνει το σύνολο των δικαστηρίων και των διαδικαστικών πράξεων, καθώς και υποβαλλομένων εγγράφων.

Περαιτέρω,η Ολομέλεια έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Ως προς την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης,η Ολομέλεια εμμένει στην προηγούμενη απόφασή της τόσο για την αντίθεσή της στην υποχρεωτικότητα, όσο και για την ανάγκη προώθησης εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών, όπως η διαιτησία και η διαμεσολάβηση, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Μετά την ενιαύσια αναστολή εφαρμογής των διατάξεων για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση του ν. 4512/2018, το δικηγορικό σώμα θα προσέλθει στον διάλογο για τις αναγκαίες νομοθετικές μεταβολές με υπευθυνότητα και συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί η ενωσιακή και συνταγματική τάξη. Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί απολύτως αναγκαία την υποχρεωτική παράσταση του δικηγόρου κατά τη διαδικασία της διαμεσολάβησης.

2. α) Να ζητηθεί, στο πλαίσιο της επικείμενης νομοθέτησης των ασφαλιστικών ελαφρύνσεων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση η εξομοίωση των εμμίσθων δικηγόρων με τους αμίσθους, ως προς το ύψος των εισφορών επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ (με την πρόβλεψη του ίδιου παγίου ποσού),

β) Να εφαρμοστεί η νομοθετική πρόβλεψη και η παγιωμένη νομολογία για την αληθή φύση της έννομης σχέσης των αμειβομένων με ΤΠΥ δικηγόρων, σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική τους αντιμετώπιση.

γ) Να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων παροχών σε είδος και χρήμα (έως το 2012) από τον ΕΦΚΑ, για την αντιμετώπιση του κινδύνου παραγραφής των σχετικών αξιώσεων, και σε κάθε περίπτωση να υπάρξει δικαστική διεκδίκηση, δεδομένης της υπαιτιότητας του ΕΦΚΑ ως προς την μη έγκαιρη απόδοση των οφειλομένων .

3. Να ζητηθεί η επίσπευση της καταβολής των οφειλομένων αμοιβών νομικής βοήθειας, όπου παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις και να μετατεθεί με νομοθετική ρύθμιση, ο χρόνος έκδοσης του σχετικού φορολογικού παραστατικού στον χρόνο καταβολής της αμοιβής από το ΤΑΧΔΙΚ.

4. Εξουσιοδότησε την Συντονιστική Επιτροπή να υποβάλει πρόταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την έκδοση υπουργικής απόφασης σχετικά με την ουσιαστικοποίηση τηςάσκησης, ιδίως με την πρόβλεψη υποχρεωτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (δημιουργία ειδικών εκπαιδευτικών δομών, δυνατότητα ηλεκτρονικής εκμάθησης – elearning, συμμετοχή σε εικονικές δικές) των ασκουμένων, ως προϋπόθεση συμμετοχής στις σχετικές εξετάσεις.

5. Να αιτηθεί την παράταση εφαρμογής του ν. 3869/2010 (νόμος Κατσέλη), για ένα έτος ακόμη, αναγνωρίζοντας την αυξημένη κοινωνική ανάγκη στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, που έχουν βρεθεί σε καθεστώς υπερχρέωσης.

Subscribe to this RSS feed