Πρόεδρος ΔΣ Πατρών Featured

 Χαιρετισμοί - Φωτογραφίες

          ----------

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ , ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - από το ημερολόγιο του Συλλόγου μας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κύριο και μόνιμο στόχο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών αποτελεί η αναβάθμιση του κύρους του δικηγόρου και η βελτίωση της απονομής της δικαιοσύνης. Σε αυτή την προσπάθεια μόνες οι ενέργειες  του  Δικηγορικού Συλλόγου δεν αρκούν. Είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι και ο καθένας χωριστά οφείλουμε να  τιμούμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή το  λειτούργημα το οποίο εκτελούμε και το οποίο αποτελεί θεμέλιο του κράτους δικαίου.

Ο Δικηγόρος αντλεί το κύρος του από την ιδιότητά του, από την αξία που δίνει ο ίδιος σε αυτή και από τη συνέπεια και ευθύνη που υπηρετεί την αποστολή του.

 Έχουμε υποχρέωση να επιδεικνύουμε το δέοντα σεβασμό προς όλους κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι κάτι που κατακτάται, καλλιεργείται και κερδίζεται. Μόνο έτσι θα απομονώνονται και θα αποδοκιμάζονται  μεμονωμένες συμπεριφορές που δεν συμβαδίζουν ούτε με την συναδελφική  ισότητα  ούτε με την ομότιμη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς καθώς και τους δικαστικούς υπαλλήλους, για την αμοιβαία κατανόηση των προβλημάτων και τις κοινές φιλότιμες και ειλικρινείς προσπάθειες επίλυσής τους.

Επίσης, ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για την άψογη συνεργασία με κύριο στόχο μας την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας. 

Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα πιο γόνιμη για όλους μας και μετά από ένα χρόνο θητείας, όλοι να έχουν πειστεί για τις προσπάθειες όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας.

 

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

 

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών

Αθανάσιος Ζούπας                                  

 

 -------------------------------------------------------

 

   ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 - Από το Ημερολόγιο του Συλλόγου μας   

                   

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η αυγή του καινούργιου χρόνου βρίσκει την χώρα μας ξανά στη δίνη μιας πολυεπίπεδης και αδιέξοδης κρίσης.Ύφεση, ανεργία, διάλυση του παραγωγικού ιστού, φτώχεια, ηθική παρακμή. Και το χειρότερο, έλλειψη μιας καθαρής προοπτικής, ξεθώριασμα της ελπίδας. Την ίδια ώρα η αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή, οι πόλεμοι, εξάρσεις ισλαμικού θρησκευτικού φανατισμού και οι συνακόλουθες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνθέτουν την εφιαλτική πραγματικότητα. Σε αυτό το σκληρό και άνυδρο τοπίο ο νομικός χώρος, ο χώρος του δικαίου και της δικαιοσύνης εν τέλει, επωμίζεται έναν ιδιαίτερο ρόλο κοινωνικής ευθύνης. Οι νομικοί καλούνται να υπηρετήσουν, εκτός από την επιστήμη της κοινωνικής συμβίωσης, και αυτήν της κοινωνικής επιβίωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, υπηρετώντας την πολύχρονη παράδοση κοινωνικής ευαισθησίας του συλλόγου μας, ανταποκρίνονται και εκπληρώνουν στο ακέραιο το χρέος τους απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες. Συνάδελφοι, ας ξεκινήσουμε την πορεία μας στο 2016 έχοντας την ελπίδα ο Νοητός Ήλιος της Δικαιοσύνης να φωτίσει τις καρδιές των ανθρώπων για να οδηγηθούν σε μονοπάτια λυτρωτικά για τον άνθρωπο.

Καλή και σωστή χρόνια, ευτυχισμένος και δίκαιος ο καινούργιος χρόνος.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών

Νίκος Παπάκος

    -------

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 - Από το Ημερολόγιο του Συλλόγου μας

 

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Η ανατολή του καινούργιου χρόνου βρίσκει τη χώρα μας στο μεταίχμιο της πιο κρίσιμης περιόδου της μεταπολίτευσης. Στη δίνη της κρίσης, μιας κρίσης που δεν είναι μόνον οικονομική αλλά κρίση των θεσμών και των αξιών, οι πολίτες προσπαθούν, υπερήφανοι και καρτερικοί, να σταθούν στα πόδια τους και να ανοίξουν τους δρόμους του μέλλοντος. Στις δύσκολες αυτές ώρες η δικαιοσύνη με τους συλλειτουργούς της, τους δικαστές και τους δικηγόρους, καλείται για μια ακόμη φορά να αναδειχθεί στον θεματοφύλακα των θεσμών και των αξιών, τον εγγυητή του δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο προσωπικός αγώνας του δικηγόρου όχι μόνο για την επιβίωσή του αλλά και για να σταθεί στο ύψος του λειτουργήματός του δεν είναι εύκολος. Ο δικηγόρος, εκτός από την δυσκολία που αντιμετωπίζει να εισπράξει αξιοπρεπή αμοιβή, ανάλογη των επιστημονικών υπηρεσιών που παρέχει, έχει παράλληλα την υποχρέωση, ως αυτοτελές όργανο της δικαιοσύνης, να οργανώνει με επιτυχία το δικαίωμα της αποτελεσματικής ακρόασης του εντολέα που τον εμπιστεύεται. Είναι αναγκαίος στην απόδοση του δικαίου, με την παράθεση ουσιαστικών και νομικών επιχειρημάτων που θα εμποδίσουν πλανεμένη δικαστική κρίση. Η λειτουργία του δικηγόρου είναι κατάκτηση του πολιτισμού μας, όπως έχει πει ο καθηγητής Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης. Ο δε σεβασμός στις αρχές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού μεταξύ των δικηγόρων και των δικαστών θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί το σημείο μετάβασης από την βαρβαρότητα στον πολιτισμό.

Ας διαδραματίσουμε τον ρόλο μας, όχι απλά ως καλοί επαγγελματίες του νομικού κόσμου, αλλά ως λειτουργοί στην υπηρεσία των πολιτών, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συμβίωσης για περισσότερη δικαιοσύνη, ισονομία, αλληλοσεβασμό, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Ας ρίξουμε «τα χρώματα του Υμηττού στη βάση την ιερή του Νέου Αστικού μας Κώδικα», καθώς επιμένει να μας καθοδηγεί ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

Ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίζουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την υπεράσπιση των αρχών και κανόνων του κράτους δικαίου σε μια δημοκρατική πολιτεία, τη διασφάλιση της λειτουργίας μίας ανεξάρτητης δικαιοσύνης, την αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματός μας και τον έμπρακτο σεβασμό και απόδοση τιμής προς τον δικηγόρο από τη δικαστική και κάθε άλλη αρχή και εξουσία, αλλά και από τους πολίτες.

Ο συνεχής δε εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης μας και η συχνή διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, συνεδρίων και συζητήσεων συνεχίζουν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επιστημονική πρόοδο των μελών μας και αναδεικνύουν ιδιαίτερα την λειτουργία του Συλλόγου μας ως επιστημονικού φορέα όχι μόνο στην περιοχή των Πατρών αλλά και πανελλαδικά.

Απολαύστε την ευγενή ιδιότητα του δικηγόρου, είναι ένα λειτούργημα που μπορεί να προσφέρει πολλά στον συνάνθρωπο και προσωπική και ηθική πρόοδο σε όλους μας!

Με την ευκαιρία του καθιερωμένου χαιρετισμού, εν όψει του νέου έτους, απευθύνω στα μέλη του Συλλόγου μας και σε όσους προσφερθεί το ημερολόγιο αυτό, τις ευχές μου για υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή.

Καλή χρονιά σε όλους!

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών

Νίκος Παπάκος

 

 

img 24354361

 

kosmaschris.gr-216

kosmaschris.gr-24

kosmaschris.gr-93

Login to post comments
back to top