ΑνακοινώσειςΕνημέρωση

Ανακοίνωση Δ.Σ.Π. επ΄αφορμή αναφοράς δικηγόρου για ανάρμοστη προς αυτόν συμπεριφορά αστυνομικού οργάνου

Δημοσίευσε ο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024203 ΠροβολέςΧωρίς Σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Δικηγόρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του δικαιούται να απολαμβάνει του σεβασμού και της τιμής που οφείλεται στο λειτούργημά του από τους δικαστικούς λειτουργούς και από κάθε άλλο πρόσωπο που ενεργεί στο πλαίσιο της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο σεβασμός στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου, ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, αλλά και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών όχι μόνο των δικηγόρων, αλλά και των πολιτών, πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για όλους.

Είναι ανεπίτρεπτη η δημιουργία εχθρικού κλίματος και η παρεμπόδιση του έργου του δικηγόρου. Η άσκηση των καθηκόντων μας στα πλαίσια του υπερασπιστικού έργου που του αναθέτει ο εντολέας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από τα αστυνομικά όργανα ως πρόσκομμα στο έργο της Αστυνομίας αλλά ως απαραίτητη προϋπόθεση για την τήρηση της νομιμότητας και για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης.

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση από το ρόλο μας ως υπερασπιστών και συλλειτουργών της δικαιοσύνης να αντισταθούμε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Τυχόν δε ακραίες, εξυβριστικές ή βίαιες ενέργειες, ιδίως από επιφορτισμένα όργανα της πολιτείας να τηρούν τη νομιμότητα, απέναντι σε δικηγόρους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες!

Το Δ.Σ.

Αφήστε μία κριτική