ΑνακοινώσειςΕνημέρωσηΕπικαιρότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Δημοσίευσε ο Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021231 ΠροβολέςΧωρίς Σχόλια

H Δικαιοσύνη αποτελεί βασική κρατική λειτουργία και χαρακτηρίζει μία δημοκρατική πολιτεία και ένα Κράτος Δικαίου. Πάγια θέση του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας είναι η πλήρης και διαρκής  λειτουργία των Δικαστηρίων για τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών σε δικαστική προστασία και τη ρύθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Η λειτουργία των Δικαστηρίων πρέπει να γίνεται  με κανόνες υγειονομικής ασφάλειας που προτείνονται από τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές.

Με την πρόσφατη ΚΥΑ ορίζεται ότι η είσοδος στα Δικαστήρια θα γίνεται με την επίδειξη είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης είτε με την επίδειξη αρνητικού rapid test διενεργηθέντος, εντός σαράντα οκτώ ωρών πριν την είσοδο.

Προτείνουμε και ζητάμε από την πολιτεία την παροχή δωρεάν rapid tests εβδομαδιαίως για όλους τους εισερχομένους στα Δικαστήρια. Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών είναι αντίθετο με  το διχασμό της κοινωνίας. Η διαφωνία είναι δικαίωμα και απαιτεί σεβασμό από όλους, για να μη τραυματισθεί η ενότητα του σώματος και της κοινωνίας γενικότερα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Αφήστε μία κριτική