ΑνακοινώσειςΕνημέρωσηΕπικαιρότητα

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ (ΑΡΘΡΟ 187 Π.Κ.) ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Δημοσίευσε ο Τρίτη 5 Απριλίου 202215 Απριλίου, 2022580 ΠροβολέςΧωρίς Σχόλια

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του την 4.4.2022, συντασσόμενο με τις από 2.4.2022 αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του:

α) Για τις προωθούμενες αλλαγές του νέου Δικαστικού Χάρτη της Χώρας ερήμην του Δικηγορικού Σώματος και την προσπάθεια περιορισμού της φυσικής παρουσίας των Δικηγόρων στα ακροατήρια,

β) Για την πρόσφατη αλλαγή του άρθρου 187 του Π.Κ. που στερεί το δικαίωμα της αναστολής της έφεσης από τους πρωτοδίκως καταδικασθέντες ακόμα και για πλημμελήματα, παραβιάζοντας την αρχή της αναλογικότητας και καταλύοντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου, και για τους ανωτέρω λόγους αποφασίζει:

  1. Την αποχή των μελών του από Τετάρτη 6.4.2022 μέχρι και Παρασκευή 15.4.2022 από τις ποινικές δίκες πρώτου (α΄) βαθμού, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η κατηγορία της παράβασης του άρθρου 187 ΠΚ, είτε πλημμεληματικού, είτε κακουργηματικού χαρακτήρα.
  2. Την αποχή των μελών του από Τετάρτη 6.4.22 μέχρι και Τρίτη  12.4.22 από όλες τις δίκες (πολιτικές, διοικητικές, ποινικές) συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου σε στενή έννοια.

Εξαιρούνται παραγραφές, υποθέσεις, στις οποίες συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και περιπτώσεις βλάβης συμφερόντων πολιτών.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χορηγείται άδεια Συλλόγου. 

 

Επιτροπή αδειών του Δ.Σ. αποτελούμενη από τους κ.κ. Κ. Λέων, Μ. Νέγκα και Π. Ντερέκη.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μία κριτική