ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ , ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 – από το ημερολόγιο του Συλλόγου μας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κύριο και μόνιμο στόχο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών αποτελεί η αναβάθμιση του κύρους του δικηγόρου και η βελτίωση της απονομής της δικαιοσύνης. Σε αυτή την προσπάθεια μόνες οι ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου δεν αρκούν. Είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι και ο καθένας χωριστά οφείλουμε να τιμούμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή το λειτούργημα το οποίο εκτελούμε και το οποίο αποτελεί θεμέλιο του κράτους δικαίου.

Ο Δικηγόρος αντλεί το κύρος του από την ιδιότητά του, από την αξία που δίνει ο ίδιος σε αυτή και από τη συνέπεια και ευθύνη που υπηρετεί την αποστολή του.

Έχουμε υποχρέωση να επιδεικνύουμε το δέοντα σεβασμό προς όλους κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι κάτι που κατακτάται, καλλιεργείται και κερδίζεται. Μόνο έτσι θα απομονώνονται και θα αποδοκιμάζονται μεμονωμένες συμπεριφορές που δεν συμβαδίζουν ούτε με την συναδελφική ισότητα ούτε με την ομότιμη λειτουργία της δικαιοσύνης.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς καθώς και τους δικαστικούς υπαλλήλους, για την αμοιβαία κατανόηση των προβλημάτων και τις κοινές φιλότιμες και ειλικρινείς προσπάθειες επίλυσής τους.

Επίσης, ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για την άψογη συνεργασία με κύριο στόχο μας την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας.

Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα πιο γόνιμη για όλους μας και μετά από ένα χρόνο θητείας, όλοι να έχουν πειστεί για τις προσπάθειες όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών

Αθανάσιος Ζούπας