ΑνακοινώσειςΒοηθήματαΕνημέρωσηΕπικαιρότηταΝομολογίαΧρήσιμα

Βιβλίο του συναδέλφου Κωνσταντίνου Σταμπολίτη περί μισθώσεων

Δημοσίευσε ο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 202414 Φεβρουαρίου, 20241639 ΠροβολέςΧωρίς Σχόλια

Σταμπολίτης Κωνσταντίνος Μισθώσεις 2021

 

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

              Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε ότι εξεδόθη ηλεκτρονικά το βιβλίο του εξαίρετου συναδέλφου μας Κωνσταντίνου Σταμπολίτη σχετικά με τις μισθώσεις, το οποίο ευγενικά προσφέρει σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας και στον πρόλογο του βιβλίου, σε αυτό γίνεται μια προσπάθεια να αναφερθούν και να αντιμετωπισθούν ορισμένοι από τους προβληματισμούς που προκύπτουν κατά τη σύναψη συμφωνητικών μίσθωσης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. Επίσης, γίνεται προσπάθεια διατύπωσης των πιο συνηθισμένων όρων που παρατηρούμε στα μισθωτήρια αυτά. Εννοείται, ότι η διατύπωση των όρων μπορεί να διαφέρει από μισθωτήριο σε μισθωτήριο, ανάλογα με τον συντάκτη του μισθωτηρίου, ο οποίος, τελικά, είναι αυτός που θα κρίνει, αν πρέπει κάποιος όρος να είναι περισσότερο αναλυτικός ή πιο συνοπτικός. Οι ενότητες του βιβλίου αντιστοιχούν στους (συνήθως, με τον ίδιο τίτλο) αντίστοιχους όρους που συνηθίζονται στα μισθωτήρια έγγραφα.

Το βιβλίο απευθύνεται, κυρίως, σε νεαρούς συναδέλφους (φοιτητές, ασκούμενους, νέους δικηγόρους κ.λπ.) αλλά και συναδέλφους και γενικά νομικούς που δεν έτυχε να ασχοληθούν ιδιαίτερα με μισθωτήρια κατοικίας και επαγγελματικής στέγης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τον αγαπητό συνάδελφο κ. Κωνσταντίνο Σταμπολίτη, για την αφιλοκερδή προσφορά του και την εξαιρετική επιστημονική του δραστηριότητα.

Το βιβλίο επισυνάπτεται και μπορείτε να το κατεβάσετε από την ενότητα «Βιβλιοθήκη» της ιστοσελίδας μας.

Εκ του Συλλόγου

Αφήστε μία κριτική