ΑνακοινώσειςΕνημέρωσηΕπικαιρότητα

4ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, 9 – 17 Απριλίου 2022

Δημοσίευσε ο Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022134 ΠροβολέςΧωρίς Σχόλια

Ο Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών με την επωνυμία «Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Πάτρας – ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Π. «ΠΑΤΡΕΑΣ» του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών σε συνεργασία με την “TOOLKIT COMPANY” και την επικεφαλής εκπαιδεύτριά της, ΔΗΜΗΤΡΑ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ανακοινώνει την  διεξαγωγή νέου κύκλου προγράμματος βασικής  εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών  “MASTERING MEDIATION” («ΔΙΑΠΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ»).

 

Το Πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπονείται από τις εκπαιδεύτριες της Toolkit Company κ.κ. Δήμητρα Κ. Τριανταφύλλου και Δανάη Ι. Καρκoύλια, στην εκπαιδευτική εισφορά των οποίων, συμπυκνώνεται συνδυαστικά πολυετής διδακτική και επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και διεθνώς στο αντικείμενο των ADR και διαρθρώνεται σε εντατική βιωµατική εκπαίδευση 80 ωρών, 9 ημερών (9/4/2022 – 17/4/2022) αξιολογούμενη κατά τη διάρκεια και στο τέλος αυτής, προφορικά και γραπτά.

 

Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί ως εξής:

  • Με δια ζώσης εκπαίδευση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, τις ημέρες στα γραφεία του ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Π στην Πάτρα, Φιλοποίμενος 24, 3Ος όροφος:

Σάββατο 9/4,  ώρα 9.00 πμ – 19.30 μμ.

Κυριακή 10/4, ώρα 9.00 πμ – 19.30 μμ.

Δευτέρα 11/4, ώρα 9.00 πμ – 19.30 μμ.

Τρίτη 12/4, ώρα 9.00 πμ – 19.30 μμ.

Τετάρτη 13/4 ώρα 9.00 πμ – 19.30 μμ.

Πέμπτη 14/4 ώρα 9.00 πμ – 19.30 μμ.

 

  • Με δυνατότητα σύγχρονης εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση τις ημέρες

Παρασκευή 15/4, ώρα 9.00 πμ – 19.30 μμ.

Σάββατο 16/4,  ώρα 9.00 πμ – 19.30 μμ.

Κυριακή 17/4 ώρα 9.00 πμ – 18.30 μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, πρέπει να αποστείλουν τη συνημμένη αίτησή τους  με email (diksipat@otenet.gr) στη Γραμματεία του ΔΣΠ έως τη Δευτέρα 21/3/2022.

Για την κατοχύρωση θέσης για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας, και υπό την προϋπόθεση καταβολής της πρώτης δόσης των διδάκτρων (300 ευρώ).

Το συνολικό κόστος των διδάκτρων ανέρχεται στο ποσό των 1.400,00 ευρώ. Η κατάθεση των διδάκτρων θα πραγματοποιηθεί στον λογαριασμό με ΙΒΑΝ: GR 4401725050005505095546237 Τράπεζας Πειραιώς, με δικαιούχο το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Πάτρας – ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Π. «ΠΑΤΡΕΑΣ»Στην περίπτωση μη διενέργειας του προγράμματος, το καταβληθέν ποσό θα επιστραφεί στον λογαριασμό κάθε δικαιούχου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Συλλόγου 2610-320931.

Σημειώνεται ότι με την υποβολή της αίτησής τους οι αιτούντες αποδέχονται την διατήρηση των προσωπικών τους δεδομένων στα αρχεία του Ινστιτούτου και την επεξεργασία τους από τους αρμόδιους του Ινστιτούτου προκειμένου να τους παρέχει ενημέρωση για την πορεία της αίτησής τους και για τις διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή καθώς και με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

 

Η μέθοδος εκπαίδευσης «Mastering Mediation» της ολλανδικής Toolkit Company και της δημιουργού της Manon Schonewille και την επιμέλεια και καθοδήγηση της επικεφαλής εκπαιδεύτριας της Toolkit στην Ελλάδα, Δήμητρας Κ. Τριανταφύλλου αποτέλεσε το πρώτο επίσημα αναγνωρισμένο στην Ελλάδα Πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον Ιανουάριο του 2013 και έκτοτε το έχουν επιλέξει για να εκπαιδευτούν μ’ αυτό επιστήμονες από όλη την Ελλάδα. Πληροί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα επαγγελματικής και ακαδημαϊκής κατάρτισης στην εμπορική και αστική διαμεσολάβηση. Το πρόγραμμα στηρίζεται στο βιβλίο της Manon Schonewille, Toolkit Generating Outcomes: Making & Saving Deals Mediation Negotiation, 2009, Sdu Uitgevers και Toolkit Mediation Advocacy, 2007, Sdu Uitgevers, διεθνώς αναγνωρισμένα έργα στον τομέα των ADR, επικαιροποιημένα με την πιο πρόσφατη γνώση από διδακτικής απόψεως, καθώς και από απόψεως μεθοδικής διεπιστημονικής σύνθεσης του περιεχομένου της ύλης, με εκπαιδευτικό υλικό βασισμένο στις τελευταίες ανακαλύψεις της νευρο-βιολογίας, των συμπεριφορικών επιστημών, της λήψης αποφάσεων, των διαπραγματεύσεων, σε σχέση με την εφαρμογή αυτών στην επίλυση των συγκρούσεων. Χρησιμοποιώντας νέες διδακτικές προσεγγίσεις στη διαμεσολάβηση και διαπραγμάτευση, τα μαθήματα αυτά χρησιμοποιούν τις δημιουργικές τεχνικές εκμάθησης, όπως το δημοφιλές παιχνίδι Toolkit Board Game, καθώς και την ενότητα Toolkit Mediation Intervention & Techniques. Ποικίλες μέθοδοι διδασκαλίας, όπως αναπαραστάσεις, βίντεο – παρουσιάσεις, παρουσιάσεις βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά, ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων (case studies), καθώς και προσομοιώσεις και παίγνια ρόλων χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν την εμπειρία μάθησης για όλους τους συμμετέχοντες, ώστε να εξασφαλιστεί μια βαθιά και μακράς διάρκειας εκπαιδευτική εμπειρία.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΕΣ:

Δήμητρα Κ. Τριανταφύλλου Δικηγόρος LL.M: Επικεφαλής Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών της Toolkit Company και Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών, διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπ. Δικ/σύνης, πιστοποιημένη από το ΙΜΙ, διαπιστευμένη οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια, μετεκπαιδευμένη στις διαπραγματεύσεις και τον σχεδιασμό συστημάτων επίλυσης, επιμορφωμένη στη διαμεσολάβηση χρηματοοικονομικών θεμάτων, πιστοποιημένη Διαιτητής σε διεθνείς εμπορικές υποθέσεις, Διαιτητής στο Ε.Β.Ε.Α, Διαμεσολαβήτρια στην Παγκόσμια ειδική ομάδα (Panel) Διαμεσολάβησης στο Γραφείο του Ombudsman των Η.Ε. αρμόδιου για τα Ταμεία και Προγράμματα, JAMS Foundation Weinstein Fellow (2011) και Weinstein International Senior Fellow.

 

Δανάη Ι. Καρκoύλια Δικηγόρος Mag. Iur. Δ.Μ.Σ: Εκπαιδεύτρια Διαµεσολαβητών Toolkit Company, Αξιολογήτρια του ACB Foundation (ACB Corporate ADR & Mediation), διαπιστευµένη Διαµεσολαβήτρια του Υπ. Δικ/σύνης µε µετεκπαίδευση στη διαµεσολάβηση και επιµόρφωση στις διαπραγµατεύσεις, την οικογενειακή διαµεσολάβηση, την τραπεζική διαµεσολάβηση, τη σχολική διαµεσολάβηση, τη διαµεσολάβηση στον εργασιακό χώρο, τη διαµεσολάβηση µε Μη-Βίαιη Επικοινωνία και µε επιµόρφωση στο Mindful Awareness.

Αφήστε μία κριτική