ΑνακοινώσειςΕνημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Δημοσίευσε ο Πέμπτη 5 Μαΐου 202210 Μαΐου, 2022279 ΠροβολέςΧωρίς Σχόλια

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την ανησυχία του για αναφερόμενες πρακτικές δημοσίων οργάνων, οι οποίες απάδουν των αρχών και των δεσμεύσεων της χώρας μας με βάση την διεθνή Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες, που εμπεριέχει μεταξύ άλλων και την αρχή της μη επαναπροώθησης.

Οι διεθνείς συνθήκες και οι κανόνες του διεθνούς δικαίου επιβάλλουν τον σεβασμό της αξίας κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων και δεν πρέπει να τυγχάνουν επιλεκτικής εφαρμογής. Παρά τις έντονες επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία χαρακτηρίζεται μονομερώς η Τουρκία ασφαλής τρίτη χώρα, η συνταγματικότητα της οποίας ελέγχεται από το ΣτΕ, ο Δ.Σ. Πατρών θεωρεί το δικαίωμα για άσυλο εξατομικευμένο, ιερό και απαραβίαστο και διακηρύσσει την συμπαράστασή του σε κάθε πρόσωπο που υφίσταται τα δεινά του πολέμου και των διεθνών συρράξεων.

Κάθε άνθρωπος που ξεριζώνεται δικαιούται διεθνή προστασία. Χρέος κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες σε κάθε χρονική συγκυρία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ           ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μία κριτική