ΑνακοινώσειςΕνημέρωσηΕπικαιρότητα

Ανακοίνωση του Δ.Σ. Πατρών για τις δηλώσεις του Κροάτη δικηγόρου

Δημοσίευσε ο Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023965 ΠροβολέςΧωρίς Σχόλια

Πάτρα, 9/8/2023

Με έκπληξη και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε τις υβριστικές και εμπρηστικές δηλώσεις του Κροάτη δικηγόρου, ο οποίος θέλοντας να υπερασπιστεί τους οπαδούς συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας που ήρθαν στην χώρα μας και ορισμένοι απ’ αυτούς φέρεται να σκότωσαν έναν νέο, φίλαθλο της ελληνικής ομάδας και τραυμάτισαν σοβαρά τουλάχιστον άλλους δύο, αποκαλεί τους Έλληνες υποστηρικτές της ομάδας ως «… τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν» και χρησιμοποιεί και άλλους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς

Αυτές τις ώρες που η κοινωνία πενθεί και θρηνεί τον άδικο χαμό ενός νέου συνανθρώπου μας, καλό είναι να υπενθυμίσουμε στον συγκεκριμένο Κροάτη δικηγόρο, πως βασική αρχή του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, το οποίο υπηρετούμε,  είναι ο σεβασμός του ανθρώπου, η προάσπιση του κράτους δικαίου και η πάταξη της παράνομης και τυφλής βίας.

Η Κροατία άλλωστε, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις και οφείλει με τη σειρά της να δώσει τον δικό της αγώνα για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα.

Ως Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, καταδικάζουμε απερίφραστα τις κατάπτυστες δηλώσεις του Κροάτη δικηγόρου, που αποτελούν βάναυση  προσβολή στο δικηγορικό λειτούργημα και για αυτό πρέπει να κληθεί να λογοδοτήσει στα αρμόδια όργανα. Παράλληλα αποτελούν  και ύβρη στην μνήμη του νεαρού που χάθηκε  και στις οικογένειες που ζουν την απόλυτη θλίψη και αγωνία τις τελευταίες ώρες. Στεκόμαστε δίπλα σε όσους δοκιμάζονται και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μία κριτική