ΑνακοινώσειςΕνημέρωση

Αποχή δικηγόρων Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων από όλες τις δίκες έως και την Τρίτη 31.1.2023

Δημοσίευσε ο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023132 ΠροβολέςΧωρίς Σχόλια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ             

             ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ,  ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΤΗΛ :  26920-22242.

e-mail: kalavrytabarassociation@gmail.com                                      Καλάβρυτα  9.1.20203

               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  

Η  Γενική Συνέλευση  του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων  σε  έκτακτη  συνεδρίασή της την 5.1.2023, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου,   αποφάσισε την αποχή  των μελών του  Συλλόγου  από  την Δευτέρα  9.1.2023   έως  και  την  Τρίτη  31.1.2023  από  όλες  τις    δίκες  ενώπιον  όλων των Πολιτικών,  Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων,  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη αδικαιολόγητη καθυστέρηση και τις παλινωδίες των Δημοσίων Φορέων και Υπηρεσιών, που  είναι κατά νόμο υπεύθυνες για  την άρση της επικινδυνότητας  και την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών του Δικαστικού Μεγάρου Καλαβρύτων και δεν έχουν μέχρι σήμερα  προβεί  στις  απαραίτητες  ενέργειες για την επισκευή του.  H απαράδεκτη αυτή κατάσταση  όχι μόνο υποβαθμίζει τα  Δικαστήρια  και τις  δικαστικές υπηρεσίες που  στεγάζονται στο κτίριο αλλά  πλήττει και το κύρος της  Δικαιοσύνης και  μετατρέπει σε δοκιμασία την  εκτέλεση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών,  των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων, που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιτελέσουν το έργο τους.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΔΕΙΩΝ :

Ι. Σε ποινικές υποθέσεις :   

α)   Όταν υπάρχουν κρατούμενοι.

β)  Στα κακουργήματα.

γ)  Στα Πλημμελήματα, όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως 6ετία σε πρώτο βαθμό και 7ετία σε  δεύτερο βαθμό.

 ΙΙ. Σε αστικές υποθέσεις :

Για συζήτηση προσωρινών διαταγών  και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων αναστολών και αναστολών πλειστηριασμών, καθώς και αιτήσεων δικαστικής συμπαράστασης.

Δεν απαιτείται άδεια για καταθέσεις δικογράφων και προτάσεων στη νέα τακτική διαδικασία.

ΙΙΙ. Σε διοικητικές υποθέσεις :

 Για παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.                                                                                                Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                               Η Γεν.  Γραμματέας

Ανδρέας Οικονόμου                               Μαρία  Σταυροπούλου

Αφήστε μία κριτική