ΑνακοινώσειςΕνημέρωσηΝομοθεσία

Οριστική επίλυση του ζητήματος της ευθύνης των συνδίκων (και διαχειριστών αφερεγγυότητας) για χρέη προς τον ΕΦΚΑ

Δημοσίευσε ο Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021342 ΠροβολέςΧωρίς Σχόλια

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 4217/14.9.2021 η με αριθμό 65118 ΥΑ (Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) με το οποίο επιλύεται το διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι που έχουν ή είχαν οριστεί σύνδικοι ή διαχειριστές αφερεγγυότητας και το τ.ΙΚΑ νυν e-ΕΦΚΑ τους καταχωρούσε στο μητρώο ως συνυπόχρεους οφειλέτες για τα χρέη του πτωχού νομικού ή φυσικού προσώπου.

Η οριστική απαλλαγή των συναδέλφων από χρέη για τα οποία δεν βαρύνονται κατά Νόμο, αποτελούσε πάγιο αίτημα του δικηγορικού σώματος και προς τούτο είχαν γίνει επανειλημμένες παραστάσεις και αιτήματα διαμαρτυρίας μας προς τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας.

Πλέον με το άρθρο 2 καθορίζεται ότι ουδεμία ευθύνη φέρουν οι σύνδικοι και οι διαχειριστές αφερεγγυότητας για χρέη που έχουν δημιουργηθεί πριν την κήρυξη της πτώχευσης και σε κάθε περίπτωση για χρέη ακόμη και μετά από την κήρυξη αυτής και μέχρι τη καταγγελία των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού!

(Συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα απευθύνοται είτε στο τοπικό υποκατάστημα μισθωτών του e-ΕΦΚΑ είτε στη Δ/νση Εισφορών Μισθωτών επί της οδού Σατωβριάνδου 18 προκειμένου να διαγραφούν οριστικά από τα μητρώα οφειλετών).

ΦΕΚ 4217_2021

Αφήστε μία κριτική